Tübitak 4006 Bilim Fuarı Proje Örnekleri Sosyal Bilgiler: Kurtuluş Savaşında Cephelerimiz

449

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı proje örneklerimizi inceleyip geliştirerek bilim fuarı serginizde kullanabilirsiniz.

TÜBİTAK 4006 Sosyal Bilgiler Projesi: Kurtuluş Savaşında Cephelerimiz

Proje Türü: Araştırma

Proje Alanı: Araştırma

Amaç/Yöntem/Beklenen Sonuç

PROJE AMACI: Tarihi mirasımız olan Kurtuluş savaşımızı öğrencilerin ve fuar ziyaretçilerimizin daha yakından tanıması, Kurtuluş savaşı mücadelesindeki savaş hatlarını, cepheleri, ikmal yollarını, çeşitli verileri öğrenerek ne kadar önemli bir mücadele olduğunu anlamalarını sağlamaktır. Projemiz ile amacımız; okulumuzdaki çeşitli bölgelerden gelen öğrencilerimizin kendi bölgelerini dolayısıyla tüm Türkiye’deki cepheleri öğrenmeleri olacaktır.

PROJE YÖNTEMİ: Kurtuluş savaşına ait çeşitli cepheler araştırılır ve kaynakçalı olarak kayıt altına alınır. Bu süreçte; cephelerin konumu, cephe verileri, cephe komutanları, cephenin önemi konularında sonuçlar çıkarılır. Türkiye haritası üzerinde Kurtuluş savaşı cepheleri görsel materyaller ile belirlenir. Her bir cephe ile diğer bir cephenin bağlantısı çeşitli renkler ile gösterilir. Haritanın zaman şeridi, cephelerin büyüklüğü, cephelerin önemi renkler ile ifade edilir. Oluşturulan harita ziyaretçilere ve öğrencilere sunulur

BEKLENEN SONUÇ: Araştırma projemizde cevap aradığımız sorular; Kurtuluş savaşı nasıl ilerlemiştir? Bu savaşın tarafları ve tarafların sahip oldukları insan makine mühimmat gücü nelerdir? Hangi bölgelerimizde hangi cepheler ile savaşılmıştır? Projemiz verileri yorumlamayı değil aktif bir şekilde öğrencilerin sunmasını amaçlamaktadır. Projemiz ile Kurtuluş Savaşının daha kalıcı bir öğrenme ile öğretileceği, dikkat çekip yakın tarihimiz hakkında bilgi vermesi hedeflenmektedir.

Onaylı Projedir.

Facebook Yorum