Proje Girişi Yaptım Peki Şimdi Ne Yapmalıyım ?

2362

Proje Girişi Yaptım Peki Şimdi Ne Yapmalıyım ?

Bilim fuarı gruplarında  son zamanlarda en çok sorulan sorulardan birisini açıklamaya çalışacağız. https://teknoloji-tasarim.com/bilim-fuari-sureci-2017-2018/ makalesini okuduysanız bütün fuar sürecini anlamanıza katkı sağlayacağından emin olabilirsiniz.

Şimdi gelelim makalemizin asıl amacına şuan için 1 Aralık 2017 tarihine kadar büyük bir heyecan söz konusu bir çok okul başvurusunu yaptı ve sonrasında girdiği projelerin akibetini merak ediyor. Önceki süreçlere baktığımızda 1 Aralık tarihi 1 hafta süreyle uzatılırsa hiç şaşırmayın derim. Sebebine gelince tübitak sayfasındaki yoğunluk bazen sistemin stabil çalışmasını engelleyebiliyor ve proje girişi son günlere bırakan arkadaşlarımız mağduriyet yaşayabiliyor. Kesinlikle bilmeniz gereken tübitak bu işe gönül vermiş bizleri yarıştırmak derdinde değil dolsaysıyla çok üzmeyi de düşünmüyor. Geçen sene başvuran bütün okullara onay vermesi de bizi teşvik etmenin en önemli göstergelerinden o yüzden lütfen sakin olun  ve telaşa kapılmadan süreci ilerletmeye devam edin.

Peki Proje Girişlerinde Neye Dikkat Edeceğiz;

Projeleri girdiğimize tübitak 3 şekilde bize dönüt veriyor.

  1. Sisteme girdiğimiz projeleri doğrudan onaylıyor. Onaylanan projeler genelde özgün ve proje diline uygun yazılan projeler oluyor. Hangi alanda olursa olsun farklı bir konuda hazırladığınız projeleri kabul etmemek bilim fuarının doğasına aykırı duruyor. Burada özgün olma durumu birazda il koordinatörünün bakış açısına göre değişiyor. Çok ilginç olan bir projeyi  sırf raporda anlatamadığınız için onaylatmama  durumu ile karşı karıya kalabilirsiniz.
  2. Projeleri revize etmemiz isteniyor. Bu durumla karşılaştıysanız karşınızda iki seçenek var tümüyle değiştirebilirsiniz  ya da proje raporunu daha düzgün yazmanız gerekmektedir.
  3. Projenizi değiştirmeniz istenebilir. Bu durum genelde internet ortamında fenomen olmuş projeler için geçerli eğer proje olarak ışıklı terlik, serinleten şapka gibi efsane projeler girdiyseniz bu dönütle karşılalaşabilirsiniz. İlginç olan şey ise bazı yerlerde bu projelerin kabul görmesi. Kabul gördüyse il koordinatörünüz büyük ihtimalle yeterli bilgiye sahip değildir   veya  sizi kııramamıştır. Siz yinede bilim fuarına yakışır projeleri girin. Sırf katılmış olmak için katıldıysanız iç dünyanızı kandırmaktan vazgeçin derim.



Gelelim projelere bu dönütler hangi kanallarla bize ulaşacak. İl koordinatörlerine mail yoluyla ulaşmak anladığım kadarıyla  çoğu arkadaşa daha cazip gelmiş görünüyor. Size tavsiyem mail atsaniz dahi telefonla iletişim kurmanızdır. Tabi telefonla iletişim kuracağız derken akşam 9 da aramamak lazım.

Koorinatörlerin genelde Üniversitelerde ve Ar-ge’lerde çalıştığını  varsayacak olursak doğru zaman dilimini belirlemek burada çok önemli olacaktır. Size tavsiyem ya sabah saatlerinde aramak yada yemek saatine denk getirmeyecek şekilde öğleden sonra aramaktır. Arama saatinizi 17:00 ı geçirmemenizde fayda var. Eğer telefonda ulaşırsanız hem sırayla projeleri anlatabilirsiniz hemde revize edilecekse sebeplerini öğrenmiş olursunuz. Tabi burada önemli olan nokta bu arkadaşların iş yükünün fazla olduğunu düşünerek hareket etmek ve sadece projeler hakkında konuşmaktır.  Kimse sizin idarenizin sorunlarını, yapacağınız afişin boyutunu  dinlemek zorunda değil, çünkü bu sorularınızın cevapları için gruplar ve tübitak sayfası fazla fazla yetecektir size. O yüzden konuşmalarınızı kısa ve öz tutarak harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Böylece mail beklemekten kurtulursunuz.

Ayrıca diğer makaleleri okumanızı tavsiye ederiz.


https://teknoloji-tasarim.com/bilim-fuari-basvuru-ciktisi-ornegi-ozet-kismina-neler-yazilacak-diye-merak-edenler-buyrun/

https://teknoloji-tasarim.com/sorularla-tubitak-4006-bilim-fuari/

https://teknoloji-tasarim.com/tubitak-bilim-fuari-kullanilmaya-hazir-bos-afisler/

Facebook Yorum